به گزارش سلام لردگان، حميد افراسيابي در گفتوگو با خبرنگار بهداشت ودرمان فارس، در مورد طبع و مزاج سرد و گرم از ديدگاه طب سنتي گفت: در طب سنتي بدن انسان از چهار ماده اصلي آب (سرد و تر)، باد (گرم و تر)، آتش(گرم و خشک) و خاک (سرد و خشک) تشکيل شده به همين دليل اگر رابطه اين عناصر تغيير کند بيماريهاي مختلفي ايجاد ميشود.
وي ادامه داد: برخي افراد داراي طبع بهاري يا دموي هستند که در طب سنتي به گرم و تر معروف است و حجم خون در آنها بالاست، با اشتها غذا ميخورند،معمولا چاق و درشت اندام بوده و رنگ چهره آنها متمايل به قرمز است.
اين متخصص طب سنتي گفت:اين افراد از نظر شخصيتي،روحيهاي مهربان و برون گرا دارند و بسيار اجتماعي هستند و چون مستعد ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي و سکتههاي مغزي هستند بايد از غذاهايي با طبع لطيف براي کاهش غلظت خون خود استفاده کنند.
افراسيابي به مزاج صفراوي اشاره کرد و گفت: صفراويها طبع گرم و خشک دارند،معمولا عصبي و کم خواب هستند و دير چاق ميشوند و افرادي برون گرا و اجتماعي هستند و چون داراي بدن گرمي هستند از عوارضي چون خشکي دهان رنج مي برند.
اين متخصص طب سنتي گفت:گروه ديگر افراد سوداوي هستند.اين افراد داراي طبع پاييزي سرد و خشک بوده معمولا لاغر اندام هستند و با اينکه خواب زيادي دارند اما اشتهاي بالايي ندارند. از نظر شخصيتي نيز بسيار حساس، دقيق، منظم و زود رنج هستند.
وي ادامه داد:يبوست، ادرار تيره، کم اشتهايي، عطش، تلخ شدن دهان، سردرد، سرگيجه و ديدن خواب هاي ترسناک از نشانه هاي مزاج صفراوي است و غذاهاي چرب و سنگين صفرا را زياد ميکند بايد غذاهاي سرد مصرف کرد.
افراسيابي به افراد با طبع بلغمي اشاره کرد و گفت: افراد زمستاني يا بلغمي به علت سرد و تر بودن طبعشان داراي چربي زيادي در بدن بوده و مستعد چاقي هستند.معمولا داراي پوستي سفيد، حرکاتي کند و از لحاظ روحي و رواني تمايل به تنهايي دارند و اغلب افرادي آرام و ملايماند.
انتهاي پيام/